Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Μέριμνα Αδέσποτων Ζώων

   Σάλο έχει προκαλέσει η παντελής Αδιαφορία (για ακόμα μία φορά) του Δήμου μας για τα αδέσποτα και τις ευθύνες που απορρέουν από τον Νόμο για την προστασία των ζώων από τον Δήμο. ΗΠανελλήνια Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία και η «Μέριμνα Αδέσποτων Ζώων» που είναι φιλοζωικό σωματείο που δρα στον Δήμο μας, (μέλλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας) επέδωσαν "καυτά" ερωτήματα και καταγγελίες για την "παράνομη" και "τριτοκοσμική" λειτουργία του "Δημοτικού καταφύγιου – νοσηλευτηρίου αδέσποτων ζώων" που διατηρεί ο Δήμος μας.

   Περιμένουμε Δήμαρχε να φέρεις στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα και να λάβεις άμεσα μέτρα, να τοποθετηθείς και να απαντήσεις στην επιστολή της Ομοσπονδίας και να δώσεις ΑΜΕΣΕΣ λύσεις.
   Την επιστολή που έστειλε η Πανελλήνια Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία στον Δήμαρχο είναι ... εδώ.

   Η Πρόεδρος της «Μέριμνα Αδέσποτων Ζώων» κα. Ζωή Μποζαγλυκίδου μας έστειλε την παρακάτω επιστολή:

   Το σωματείο «Μέριμνα Αδέσποτων Ζώων» με έδρα τα Κουφάλια,
σχηματίστηκε τον Μάρτιο του 2011. Από την αρχή, γνωστοποιήσαμε την παρουσία μας στον Δήμαρχο, κ.Παναγιώτη Δαϊκούδη, και του ζητήσαμε να πραγματοποιήσει, αυτά που ο τότε νόμος, 3170 και τωρινός, 4039/2012, προβλέπει όσον αφορά την διαχείριση αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων.
    Προσφέραμε την αφιλοκερδής βοήθεια του σωματείου μας, προς το έργο αυτό.
    Από τότε μέχρι τώρα, το σωματείο, έχει προβεί σε 107 στειρώσεις θηλυκών σκύλων, 8 αρσενικών, εμβολιασμό, αποπαρασίτωση, και ηλεκτρονική σήμανση 200 σκύλων, και βρήκε σπίτι σε 180 ζώα. Επίσης έγιναν 6 ορθοπεδικά χειρουργεία σε τραυματισμένα και παράλυτα σκυλιά.
    Όλα αυτά έγιναν με έξοδα του ίδιου του σωματείου, με την Δημαρχεία να μην συμβάλει ούτε με ένα ευρώ.
    Ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2011, με πρωτοβουλία του Δήμου να γίνεται μια κατασκευή Δημοτικού νοσηλευτηρίου, αλλά αρκέστηκαν να κάνουν ένα παράπηγμα, με μόνο μια λαμαρίνα για σκεπή, ζαγρέ τσιμέντο για πάτωμα και 4 χωρίσματα.
    Για τρεχούμενο νερό, ρεύμα και αποχέτευση ούτε λόγος. Οπότε η απολύμανση του χώρου, είναι ΑΔΥΝΑΤΗ.
    Από τον Σεπτέμβριο του ’11, το πότισμα των άρρωστων ζώων, γινόταν με μπιτόνια που κατεβάζανε οι εθελοντές, καθημερινά. Από τον Φεβρουάριο του ’12, μας δάνεισε ο κ. Γ. Δελιπαλτίδης, μια δεξαμενή χωρητικότητας ενός τόνου, και για το γέμισμα της, μας εξυπηρετεί ο Σ.Ε.ΔΙ.Π.
    Ο χώρος εκεί, είναι εντελώς πρόχειρος και ΕΝΤΕΛΩΣ παράνομος.
Κάθε φορά που «ενοχλούμε» την Δημαρχεία, να πράξει τα νόμιμα, μας λένε πόσο θαυμάζουν το εθελοντικό μας έργο, αλλά από πράξεις… τίποτα.
    Η μόνιμη δικαιολογία είναι η οικονομική κρίση. Δεν μπαίνουν, όμως καν στον κόπο να διεκδικήσουν της επιχορηγήσεις από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης σε συνεργασία με την Ε.Ε.
 Απλά, ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ.


3 σχόλια :

  1. Δυστυχώς η Δημοτική Αρχή της περιοχής μας, έχει γυρίσει την πλάτη σε όλα τα προβλήματα των δημοτών. Ακόμη, απ' ότι φαίνεται δεν γνωρίζει τι εστί εθελοντισμός και τι προβλήματα αντιμετωπίζουν οι εθελοντικές οργανώσεις της περιοχής μας. Κρίμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θελω να αναφερω οτι, ακουσα για τον Αγ Αθανασιο, οτι σε μερος που αυτοαποκαλειται φιλοζωικη, τυρανιουνται μεσα σε κλουβια, σε βαγονια τραινου, σε φρικτες συνθηκες, ζωα που ζουνε κατω απο τον καυτο ηλιο, μεσα στα κοπρανα τους!!! Μου ειπαν οτι ο ιδιοκτητης εχει διαθεση να τα φροντισει, αλλα δεν εχει την ψυχικη και πνευματικη υγιεια να το κανει, με αποτελεσμα αντιθετο των επιθυμιων του. Παρακαλω τους εκει κατοικους που ασχολουνται με τετοια θεματα, να δουν αν αληθευει. Ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλη Calliope, στον Δήμο μας δεν δραστηριοποιείτε άλλη φιλοζωική εκτός από την «Μέριμνα Αδέσποτων Ζώων» με έδρα τα Κουφάλια, ΔΕΝ αναφέρθηκε άλλη φορά δράση ""Φιλοζωική"" όπως την περιγράφεις, δώσε περισσότερα στοιχεία να το ψάξουμε περαιτέρω, "τρένα στον Άγιο Αθανάσιο δεν ξέρω να έχει παρατημένα ... Ούτε η «Μέριμνα Αδέσποτων Ζώων» γνωρίζει κάτι σχετικό ... Περισσότερα στοιχεία μήπως ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή

- Παρακαλώ να είστε Κόσμιοι και Πολιτισμένοι στα σχόλιά σας σύμφωνα και με το ύφος και το στυλ του blog
- Ένα όνομα (ή ψευδώνυμο) θα βοηθούσε πολύ στον διάλογο.
- Υβριστικά ή συκοφαντικά σχόλια θα διαγράφονται και αντίγραφά τους είναι στην διάθεση οποιουδήποτε τα ζητήσει επώνυμα.

Δείτε επίσεις:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...