Κυριακή 12 Απριλίου 2009

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Μια παραίτηση βόμβα που κατατέθηκε από τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Βαθυλάκου κο Δεβετζόγλου Χρήστο στον Δήμαρχο Αγ. Αθανασίου κο. Αραμπατζή Αριστείδη που ήρθε αυτούσια στα χέρια μας από τον Δημοτικό Σύμβουλο κο. Τσανή Παναγιώτη.


ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ


ΠΡΟΣ Δήμαρχο Αγίου Αθανασίου κ. Αραμπατζή Αριστείδη


Κοινοποίηση:α) Υπουργό Δημόσιας Διοίκησης κ. Παυλόπουλο

β) Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας κο. Τσιότρα

γ) Δημοτικό Συμβούλιο αγίου Αθανασίου

δ) Τοπικό Συμβούλιο Βαθυλάκου

Κύριε Δήμαρχε,

Ύστερα από μεγάλη περίσκεψη και αίσθημα ευθύνης, πήρα την απόφαση να παραιτηθώ των καθηκόντων μου από Πρόεδρος του Τοπικού Διαμερίσματος Βαθυλάκου του Δήμου Αγίου Αθανασίου για δύο λόγους.

Α). Διαμαρτυρόμενος για την αντιμετώπιση που υφίσταμαι ως πρόεδρος και όλο το Τοπικό Συμβούλιο από Εσάς και από την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σας εξηγώ:

Ως Δήμαρχος Αγίου Αθανασίου, από την πρώτη στιγμή της εκλογής μου, δείξατε τις πραγματικές προθέσεις Σας, αρνούμενος να μου παραχωρήσετε το δικαίωμα υπογραφής ως Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου, αγνοώντας με τον τρόπο αυτό τη θέληση του λαού του Βαθυλάκου να εκλέξει εμένα ως Πρόεδρο, τιμωρώντας τους για αυτή τους την επιλογή με το να τους ταλαιπωρείτε Αναίτια. Σημειώνω δε ότι είμαι ο μοναδικός Πρόεδρος είτε του συνδυασμού Σας είτε του αντίπαλου με Εσάς συνδυασμού όλου του Δήμου Αγίου Αθανασίου, που εξακολουθείτε αναιτιολόγητα και προφανώς κινούμενος από άγνωστα προς εμέ ελατήρια να αγνοείται πεισματικά το δικαίωμα υπογραφής πιστοποιητικών και βεβαιώσεων, με προφανή σκοπό να με μειώσετε πολιτικά και να παρεμποδίσετε την εκπλήρωση των καθηκόντων μου.

Β). Αρνείστε μέχρι και σήμερα να αποδώσετε την πάγια προκαταβολή που σοφά προβλέπει ο νέος Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων Για τους Προέδρους, με προφανή σκοπό την οικονομική υποτέλεια και χειραγώγηση των Προέδρων. Η παρελκυστική πολιτική που ακολουθείτε είναι να εξαντλήσετε την τετραετία χωρίς στην πράξη να μπορούν οι Πρόεδροι να χρησιμοποιήσουν την πάγια προκαταβολή. Ήδη διανύουμε το τρίτο έτος της θητείας μας και εξακολουθώ ως Πρόεδρος να μην μπορώ να επιτελέσω ανεμπόδιστα τα καθήκοντά μου, παρόλο που δύο φορές η Περιφέρεια μας δικαίωσε ύστερα από δύο προσφυγές μας στις contra legem πολιτικές επιλογές Σας. Ήταν χρήματα που θα μπορούσαμε να αξιοποιήσουμε ασκώντας στοιχειωδώς τα καθήκοντα και δικαιώματα που απορρέουν από τον νέο Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων σύμφωνα με τα άρθρα 129 και 173.

Χρήματα δηλαδή για:

1) Αποκατάσταση επείγοντος χαρακτήρα βλάβης των εσωτερικών δικτύων ύδρευσης.

2) Συντήρηση και λειτουργία των Κοιμητηρίων.

3) Αποκατάσταση επείγοντος χαρακτήρα ζημιών στις δημοτικές οδούς, γέφυρες, πλατείες και κοινόχρηστους χώρους, καθώς και τις αγροτικές οδούς.

4) Συντήρηση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού κοινόχρηστων χώρων.

5) Εφαρμογή πολιτιστικών, ψυχαγωγικών και αθλητικών προγραμμάτων.

Κύριε Δήμαρχε,

αποφάσισα πριν τρία χρόνια με μια ομάδα φίλων και συγχωριανών μου να ασχοληθώ με τα κοινά του χωριού μας με μοναδική μας φιλοδοξία να βοηθήσουμε όσο μπορούμε στην ανάπτυξη του τόπου μας. Μετά από χρόνια προσπάθειας, διαπίστωσα ότι κάποιοι προσπαθούν να φορτώσουν σε μένα και στο Τοπικό Συμβούλιο την ανυπαρξία του Δήμου σε έργα και υπηρεσίες στον Βαθύλακο. Σε καμία περίπτωση δεν είμαι διατεθειμένος να αναλάβω αμαρτίες και ανικανότητες άλλων ούτε να συμπράξω με τη σιωπή μου.

Η απόφασή μου αυτή είναι οριστική και αμετάκλητη. Ελπίζω και εύχομαι η στάση μου αυτή, στάση ευθύνης απέναντι στον λαό του Βαθυλάκου, να γίνει αφορμή απ' τη μια η πολιτεία να νομοθετήσει οριοθετώντας επακριβώς τις αρμοδιότητες και τους πόρους των Τοπικών Διαμερισμάτων, και απ' την άλλη μετά τη δική μου αποχώρηση ως Δήμαρχος να απεγκλωβιστείτε από προσωπικές αγκυλώσεις και μικροκομματικά παιχνίδια και να κάνετε επιτέλους τα έργα που δεν κάνατε τα τελευταία 12 χρόνια, έργα που θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη και θα βάλουν τέλος στην υποβάθμιση και την ανυποληψία του Βαθυλάκου.


Βαθύλακος, 04.2009


Μετά τιμής,

Ο Πρόεδρος του Τ.Σ. Βαθυλάκου

Δεβετζόγλου Χρήστος



10 σχόλια :

  1. Γιάννης Βαθύλακος13 Απριλίου 2009 στις 11:03 π.μ.

    Δεβετζόγλου είσαι ΠΑΛΙΚΑΡΙ, είμαστε όλοι μαζί σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΛΛΙΚΑΡΙ ΠΟΥ ΔΙΕΘΕΣΕ ΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΕΝΑΠΟΘΕΣΗ ΤΟΞΙΚΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΤΕΚΟΣΑ;

      Διαγραφή
  2. Συγχαρητήρια για την αντρίκια συμπεριφορά σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άλλος για παραίτηση υπάρχει ή είναι όλοι ευχαριστημένοι και βολεμένοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν μπορώ πλέον να καταλάβω τίποτα...
    Το ξανάκανε από ό,τι ξέρω (αφαίρεση δικαιώματος υπογραφής δικαιολογητικών) την περασμένη περίοδο και με τον πρόεδρο της Γέφυρας.
    ΔΕΝ με ενδιαφέρει τελικά ποιός έχει δίκιο (αν και είναι προφανές). Ξέρω μόνο ότι για μιά ακόμη φορά ο πολίτης ΤΑΛΑΙΠΩΡΕΙΤΑΙ!...
    "Εγωισμοί και τω Θεώ δόξα..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Xμ... οι βολεμένοι και οι προσδοκούντες το βόλεμα τέλος δεν έχουν...

    Μακάρι όλοι να είχαν αίσθημα ευθύνης.
    Στο συγκεκριμένο σίγουρα αδυνατώ να έχω άποψη, ωστόσο είναι γνωστοί οι χειρισμοί εδώ και χρόνια που έχουν καταντήσει τους πολίτες όλων των δήμων "αδύναμους" και δίχως φωνή...
    ενώ οι "παρατρεχάμενοι" με τα κομματικά συμφέροντα κάνουν από μικρές έως μεγάλες περιουσίες...

    Δυστυχώς οι άνθρωποι που πραγματικά θέλουν να κάνουν κάτι για τα κοινά και για το όφελος του τόπου τους γρήγορα έρχονται αντιμέτωποι με τακτικές που δεν ευνοούν κάτι τέτοιο...

    Καλή ανάσταση και στα τοπικά... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ναι μεγαλη τιμη για τους κατοικους του Βαθυλακκου.
    Ειχαν και προεδρο τοπικου συμβουλιου αλλα και εντεταλμενο συμβουλο συγχρονως.
    Μεγαλη αναιδεια εχει ο πρωην προεδρος του Βαθυλακκου που θελει την σφραγιδα.
    Αν του εδινε την σφραγιδα ο εντεταλμενος συμβουλος πως θα εκανε της συνεχης παρανομιες του.Πως θα εδινε παρανομες βεβαιωσεις καταπατησεων οικοπεδων χωρις να εχει νομικα αυτο το δικαιωμα.
    Αυτος επρεπε να εξαφανιστει απο την πολιτκη του Βαθυλακκου και οχι κυριος Δεβετζογλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. καποτε...ηταν αργα για δακρυα στελλα...τωρα, ειναι νωρις,περασμενα μεσανυχτα...ΚΑΙ ΕΡΩΤΩ.,,,γιατι μου στερησατε τη χαρα να γελασω με την παρακμη του πνευματος που καλλιεργησατε?μια κονσολα 10000watt ζητησα.σιγα το πραμα.ελεος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΜΒΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΧΩΡΑΦΙΩΝ ΤΟΥ ΣΕ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΝΑΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΞΙΚΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ.
    ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ.ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΣΦΡΑΓΙΔΑ.ΚΑΤΙ ΗΞΕΡΕ Ο ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΔΩΣΕ ΠΟΛΛΑ ΜΟΥΤΡΑ.
    ΗΔΗ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥ ΒΑΘΥΛΑΚΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΕΝΑΡΞΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ.
    ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ.
    ΤΟ ΜΟΝΟ ΑΞΙΕΠΑΙΝΟ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΕΝ ΛΟΓΟ ΚΥΡΙΟΥ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΞΙΟΛΟΓΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΩΣ ΑΝΑΞΙΟ ΚΑΙ ΜΕ ΠΡΟΦΑΣΗ ΤΗΝ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΜΑΣ ΑΔΕΙΑΣΕ ΤΗΝ ΓΩΝΙΑ ΕΥΧΗΣ ΕΡΓΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΗ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΠΑΡΟΜΟΙΟΥΣ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

- Παρακαλώ να είστε Κόσμιοι και Πολιτισμένοι στα σχόλιά σας σύμφωνα και με το ύφος και το στυλ του blog
- Ένα όνομα (ή ψευδώνυμο) θα βοηθούσε πολύ στον διάλογο.
- Υβριστικά ή συκοφαντικά σχόλια θα διαγράφονται και αντίγραφά τους είναι στην διάθεση οποιουδήποτε τα ζητήσει επώνυμα.

Δείτε επίσεις:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...