Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

6.000.000,00 €

    Του Απόστολου Στεργιάδη


Έ 
ξι εκατομμύρια ευρώ !!! Δεν είναι τα κέρδη του τζόκερ, αλλά τα χρέη του Δήμου μας, δια στόματος Δημάρχου, σε μια αξιόλογη- τεχνοκρατική κατά γενική ομολογία παρουσίαση των οικονομικών του Δήμου. Μια παρουσίαση που θα την ζήλευαν και οι πιο επιτυχημένοι CEO - manager επιχειρήσεων. 

   Μια θλιβερή διαπίστωση του “δυστυχώς επτωχεύσαμεν”, χωρίς οι παρευρισκόμενοι στο Δημοτικό Συμβούλιο δημότες, να έχουμε λάβει καμιά πολιτική πρόθεση για την αύξηση των εσόδων. Αυτά που ακούσαμε από τον Δήμαρχο, και τους πρώην αντιδημάρχους οικονομικών (οι οποίοι συμμετέχουν και στην νέα διοίκηση).

   Η διαχρονική ευθύνη της οικονομικής κατάστασης του Δήμου μας δεν ολοκληρώνεται με τις εκλογές του 2014 του 2010 ή και λίγο πιο πριν … Έχουν ευθύνη όλοι αυτοί που μας διοίκησαν τα τελευταία χρόνια από τους «Καποδιστριακούς» και «Καλλικρατικούς» Δήμους, που δεν φρόντισαν να δημιουργήσουν ασπίδες προστασίας έναντι του χρέους. Αν παρατηρήσει κάποιος τα οικονομικά στοιχεία στα διαγράμματα που παρουσιάστηκαν το χρέος εκτοξεύεται δυσανάλογα τις προεκλογικές χρονιές. Μια κατασπατάληση του Δημοσίου χρήματος για προεκλογικά τεχνάσματα.

   Πίσω και πέρα όμως από τα αμείλικτα νούμερα, βρίσκεται ο Δημότης, που ΔΕΝ έχει καμιά ανάμιξη στην οικονομική κατάντια του Δήμου μας, μα και ΚΑΜΙΑ ελπίδα για το αύριο.

   Καμιά πρόθεση για πολιτική αλλαγή, καμιά πολιτική πρόθεση για αύξηση των Δημοτικών εσόδων, πέραν φυσικά την είσπραξη των φόρων και των Δημοτικών τελών.

3 σχόλια :

  1. Επειδη αναφερεστε σε διαχρονικη ευθυνη.Κυριε συντακτη του παροντος θεματος γνωριζουμε απο τις 3 δημοτικες ενοτητες που δημιουργηθηκε ο δημος Χαλκιδονος ηρθε με αυξημενο δανειοληπτικο ποσο;;

    Ευσταθιαδης Αντωνιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Ευσταθιάδη,
      Η αναφορά μου στο κείμενο που δημοσίευσα δεν έχει να κάνει κυρίως με το "ποιος" δημιούργησε το περισσότερο χρέος (και οι 3 Δήμοι ήταν χρεωμένοι), παρά με την πολιτική λύση που ΔΕΝ ακούσαμε από την Δημοτική αρχή για το πως θα βγούμε από το πρόβλημα.
      Περίμενα ως ""νεα"" δημοτική αρχή να δωθεί μια αχτίδα ελπίδας για μια καλλίτερη διοίκηση ... μια διαφορετική αντιμετώπιση.
      Θα περίμενα προτάσεις για αύξηση των εσόδων του Δήμου και για συμμετοχή σε Ευρωπαϊκά προγράμματα.
      Και το απογοητευτικό είναι πως η κάθε προεκλογική χρονιά (2006, 2010, 2014) τα έξοδα του Δήμου εκτοξευόταν (μιαμιση και δύο φορές επάνω) από τις προηγούμενες χρονιές, με σαν αποτέλεσμα βέβαια να εκτοξεύεται και το χρέος !

      Διαγραφή
    2. Αντώνιος Ευσταθιάδης
      Φιλε Αποστολε το ερωτημα μου βασιζοταν οτι πλεον ολα πρεπει να αρχισουν να λεγονται με το ονομα τους.Ναι ολοι οι πρωην δημοι ηταν χρεωμενοι προφανως εμεις ως δημοτες θα πρεπει ως εξ αρχης να ξερουμε ποιοι δημοι ηρθαν στο Καλλικρατικο δημο οχι χρεωμενοι αλλα υπερχρεωμενοι, οπως και τα πρωην εκλεγομενα προσωπα προξενησαν αυτες τις υπερχρεωσεις. Τωρα οσο για την σημερινη εκλεγμενη δημοτικη αρχη τι επιζηταμε, αλλοι προξενησαν τις υπερχρεωσεις και αυτη να βγαλει το φιδι απο την τρυπα.Φιλε συνδημοτη Αποστολε πλεον ειναι ευχης εργον να αλλαξει πορεια η ολη κοινωνικοοικονομικη πολιτικη του δημου, δημιουργοντας σε αυτο που τοποθετηθηκες αυξηση εσοδων, στοχοποιηση οικονομικης ανεξαρτησιας του δημου απο την κεντρικη εξουσια.Υπαρχουν οικονομικοι διεξοδοι αρκει ολοι οι αρμοδιοι να θελουν να δημιουργησουν προυποθεσεις και μηχανισμους φερνοντας εσοδα στο δημο.

      Διαγραφή

- Παρακαλώ να είστε Κόσμιοι και Πολιτισμένοι στα σχόλιά σας σύμφωνα και με το ύφος και το στυλ του blog
- Ένα όνομα (ή ψευδώνυμο) θα βοηθούσε πολύ στον διάλογο.
- Υβριστικά ή συκοφαντικά σχόλια θα διαγράφονται και αντίγραφά τους είναι στην διάθεση οποιουδήποτε τα ζητήσει επώνυμα.

Δείτε επίσεις:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...