Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Ανοικτή επιστολή προς τους Νέους.



Του Απόστολου Στεργιάδη

  Φίλε μου, απευθύνομαι σε σένα που σπουδάζεις, σε σένα που είσαι άνεργος, εικοσιπεντάχρονος απογοητευμένος από το ατέλειωτο "ψάξε", αλλά και σε σένα που εργάζεσαι με μισθό λίγο πάνω ή λίγο κάτω από 500€, εσένα που με κοιτάς θυμωμένα όταν σου λέω διεκδικώ μια θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Εσένα που κοιτάς από μια γωνία με τα χέρια σφιχτά και με ματιά διαπεραστική.
   Φίλε μου, πριν 15-20 χρόνια ήμουν και εγώ στην ηλικία σου, πέρασα και εγώ από το "λούκι" της αναζήτησης εργασίας, γιατί ΔΕΝ υπέκυψα ποτέ στο κομματικό - πελατειακό σύστημα προσλήψεων και διορισμών. Ένα αρρωστημένο σύστημα κομματικών γραφείων που όποιος το προσκυνούσε βολευόταν σε "θεσούλα", περιστασιακά ή μόνιμα.

   Φίλε μου, αν φτάσαμε σε αυτή τη δεινή οικονομική κατάσταση ΔΕΝ οφείλεται ΜΟΝΟ στις κυβερνήσεις που μας κυβέρνησαν, αλλά και στους ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ που υπηρέτησαν αυτό το κομματικό - πελατειακό κράτος.
   Δεν κατάφεραν οι Δήμαρχοι (δεν ήταν προτεραιότητα τους) να φτιάξουν "σανίδα σωτηρίας" για τους Δημότες τους. Διαχειριστήκαν πολλά εκατομμύρια ευρώ  χωρίς να δημιουργήσουν αναπτυξιακή προοπτική στο Δήμο τους.

   Φίλε μου, πολλοί από σας δέχεστε τις τελευταίες μέρες των εκλογών επιθέσεις από πολιτικάντηδες άλλης εποχής, προτάσεις για θεσούλες 2μηνα ή 8μηνα της ντροπής με σκοπό της αρπαγή της ψήφου και συνείδησης σου. Γύρνα την πλάτη σε όλους αυτούς που παίζουν με τον πόνο σου χωρίς να μπορούν να σου λύσουν προβλήματα. Η ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ τους, τους οδηγεί σε συμπεριφορές τοπικού ΟΑΕΔ με απώτερο σκοπό την εκμετάλλευση της ψήφου σου για προσωπικό όφελος.
   Φίλε μου, η ΑΛΛΑΓΗ είναι επιβεβλημένη, προϋπόθεση για αυτό, ιδίως για έναν λαό συναισθηματικό, είναι να μην παρασύρεται από εύκολες και ψεύτικες υποσχέσεις.

   Αν κοιτάξεις κατάματα τους Ενεργούς Δημότες Χαλκηδόνος θα δεις ανθρώπους Δημιουργικούς, Σύγχρονους, Πρωτοποριακούς, Μακριά από κομματικές αντιλήψεις μιας Ελλάδας που ΟΛΟΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ !!!

   Φίλε μου, δώσε μας την ευκαιρία να αποδείξουμε πως οι όποιες κοινωνικές, επαγγελματικές ή συλλογικές επιτυχίες μας έως σήμερα θα τις εφαρμόσουμε και στο Δήμο μας.


   Κλείνω με ένα απόσπασμα από ποίημα του Καβάφη "Το πρώτο σκαλί" το έγραψε το 1899 σε ηλικία 36 ετών:

Εις το σκαλί για να πατήσεις τούτο
πρέπει με το δικαίωμα σου να 'σαι
πολίτης εις των ιδεών την πόλι.
 
Λέει δηλαδή ο Δάσκαλος , ότι οι δημιουργικοί άνθρωποι, οι έστω και λίγο δημιουργικοί άνθρωποι, είναι Πολίτες των Ιδεών.

Στην αγορά της βρίσκεις Νομοθέτας
που δεν γελά κανένας τυχοδιώκτης


Λέει ακόμα πως Πολιτικοί υπάρχουν πολλοί , αλλά αυτοί που δεν ξεγελιούνται από λαμόγια είναι οι Πολίτες της Πόλης των Ιδεών.

9 σχόλια :

  1. Εσείς Άνεργοι Συνδημότες και Συνδημότισσες…
    Εσείς Εξαθλιωμένοι Αγρότες και Ελεύθεροι Επαγγελματίες…
    Εσείς Εξαθλιωμένοι Εργαζόμενοι και Εργαζόμενες με μισθούς ζητιανιάς…
    Εσείς Άνεργοι Νέοι και Νέες με οράματα και νιάτα…
    Εσείς Συνταξιούχοι και Συνταξιούχες…
    Εσείς Φοιτητές και Φοιτήτριες που σας καταστρέφουν το μέλλον…
    Ως πότε όλοι εμείς οικονομικά εξαθλιωμένοι, θα ψηφίζουμε, δημαρχιακές παρατάξεις και βολεμένα πρόσωπα που ασυστόλως αδιαφορούν για εμάς;
    Και μας θυμούνται μόνο τις ημέρες των εκλογών.
    Ήρθε η ώρα λοιπόν να βάλουμε ένα τέλος, στηρίζοντας την πραγματική δημαρχιακή φιλολαϊκή παράταξη, που αγωνίζεται μόνο για τον δημότη, μακριά από προσωπικά συμφέροντα.
    Μια παράταξη που μας έχει αποδείξει με τους συνεχείς αγώνες της, ότι σε όλα τα καθημερινά προβλήματα και θέματα ήταν κοντά στο δημότη.
    Τέλος στις παλιές δημαρχιακές διοικήσεις που έχουν μόνο προσωπικές φιλοδοξίες, αλαζονεία, σκοπιμότητες, κ.α.
    Μακριά από πειράματα επιλογών νεοεισερχομένων παρατάξεων, δήθεν ανεξάρτητοι, ακομμάτιστοι, μαυρογιαλουρέϊκες τακτικές, κ.α. Εποχές οικονομικών κρίσεων δεν είναι καιρός για πειράματα, που θα στοιχίσουν ακριβά το μέλλον των παιδιών μας.
    Στηρίζοντας την ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ εξαλείφεις όλα τα παραπάνω, κακώς κείμενα.
    Ευσταθιάδης Αντώνιος του Δημητρίου.
    Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Χαλκηδόνος.

    Η ΨΗΦΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΥΣΗ.
    ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΩΥΣΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ.
    ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΝ ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΕΝΕΡΓΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ: Δηλώνω ότι δεν θα είμαι υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές μια απόφαση που πήρα με πολύ πόνο αλλά ήταν η μόνη απάντηση σε μαυρογιαλουρέϊκες τακτικές που σκοπό είχαν να μειώσουν και να βλάψουν την προσωπικότητά μου. Δεν μπορούσα να ανεχθώ κάτι τέτοιο.

    Κυριε Στεργιαδη Αποστολε, εαν σας διακατεχει η ειλικρινεια, η εντιμοτητα, τα καθαρα λογια.Εξιστορειστε μας σας παρακαλω, γιατι το παραιτηθεν αξιοπρεπες πρωην στελεχος ακομη πρωτεσταντης και ιδρυτης της παραταξης, εχει προβει σε αυτη την δημοσια αναφορα.Και τι ακριβως εννοει ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΕΙΚΕΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ.

    ΕΥΣΤΑΘΙΑΔΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΕΙΤΕ ΛΙΓΟ ΤΙ ΣΤΗΡΙΞΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΥΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΙ ΕΝΝΟΟΥΣΕ

      Διαγραφή
  3. ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΑΤΕ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΠΩΣ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πως θα βοηθήσετε ....με τα πούρα και τις φιέστες ??? Πρίν ανεβείτε δείξατε ποιοί είστε...πρώην Πασόκοι και Θλιβεροί Κουβέληδες...ποιός σας εμπιστεύετε..συμμέτοχοι στις κλοπές και στην διαφθορά ήσασταν...τώρα θυμηθήκατε την ανθρώπινη αξιοπρέπεια??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τελικα φιλε Αποστολε θα σκεφτειτε να δημιουργησετε κατι δικο σας, να πηγαζει απο μεσα σας;
    Ολο το εναυσμα της ευαισθησιας σας μαλλον το ειδατε απο καποιον αλλο υποψηφιο δημοτικο συμβουλο της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ που εχει αναρτησει εδω και βδομαδες.
    Οπως και με την αρπαγη της φωτογραφιας απο την αναρτηση της ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΒΑΘΥΛΑΚΟΥ στο facebook, την ειχαν ανρτησει πριν ενα χρονο καποιοι πραγματικοι ενεργοι κατοικοι συντηρωντας το δασυλιο των κυνηγων, και οχι με θεωριες, εσεις την ικανοτητα που εχετε μονο να προτεινετε το δαχτυλο στους πολιτες,
    Περισσοτερο σεβασμο, προς την νεολαια μας στο δημο Χαλκηδονος απαιτειται των καιρων αυτων, των οικονομικων κρισεων, οταν εσυ και καποιοι αλλοι στηριζατε και ψηφιζατε τους δημαρχους που τωρα κατηγορας, εδω επιβαλλεται αρκετο φιλοτιμο, απεριοριστη ειλικρεινια σε μια ανθρωπινη γενια που δεν φταιει, σε τιποτα εαν εμεις της κανταντησαμε το παρον σε αυτο το χαλι, τα ποιο ωραια δημιουργηκα χρονια τους.ΕΛΕΟΣ οχι αναχωμα πολιτικης αυτα τα νεανικα χρονια τους.
    Φιλε ξερεις σε εκτιμω και σε σεβομαι αλλα το ζηλος και παθος να εκλεγεις μην υπερβαινεις τα ανθρωπινα ορια, αφησε τους νεους να μας κρινουν μονοι τους εχουν αντιληψη περισσοτερη απο εμας.

    ΕΥΣΤΑΘΙΑΔΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ''μακρια απο κομματικες αντιληψεις"...τι να σημαινει αραγε....υπαρχουν πραγματικα ανεξαρτητοι υποψηφιοι? δεν το νομιζω.....εγω ειμαι εργατης υπαλληλος και θα χτυπηθω με αυτους που διαφεντευουν το μελλον μου,,,,μεχρι το τελος,,,με τους αλλους τους ανεξαρτητους δεν εχω θεση,,,τα αφεντικα υπαρχουν,υπαρχει ταξικη συνειδηση η οχι?

    φωκιανος δημητριος νοσηλευτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Δημήτρη, Σαφώς και υπάρχει ταξική συνείδηση από πολλούς, εύχομαι τους περισσότερους πολίτες, το κακό όμως που διέπραξαν τα κόμματα στο παρελθόν με τις "στυγνές" παρεμβάσεις σους στην κοινωνία, είναι μεγάλο.
      Τα κόμματα είναι χρήσιμα στην Δημοκρατία να σχηματίζουν κυβερνήσεις και να υπάρχει η διαφορετικότητα στην ιδεολογία και στον τρόπο αντιμετώπισης των προβλημάτων. Η στυγνή όμως και αντιδημοκρατική παρέμβαση στην τοπική αυτοδιοίκηση μας βρίσκει αντίθετους (για τους "Ενεργούς Δημότες Χαλκηδόνος" αναφέρομαι). Βρεθήκαμε άνθρωποι με κοινά χαρακτηριστικά και μεθοδολογία αντιμετώπισης των προβλημάτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και σχηματίσαμε την κίνηση που μετασχηματίστηκε σε συνδυασμό για τις Αυτοδιοικητικές εκλογές, όπου ο καθένας μας έχει ιδεολογική τοποθέτηση και αναφορά, ΧΩΡΙΣ αυτό όμως να λειτουργεί ως τροχοπέδη για Συνεργασία.

      Διαγραφή
    2. ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΝ ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΕΝΕΡΓΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ: Δηλώνω ότι δεν θα είμαι υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές μια απόφαση που πήρα με πολύ πόνο αλλά ήταν η μόνη απάντηση σε μαυρογιαλουρέϊκες τακτικές που σκοπό είχαν να μειώσουν και να βλάψουν την προσωπικότητά μου. Δεν μπορούσα να ανεχθώ κάτι τέτοιο.

      Κυριε Στεργιαδη Αποστολε, εαν σας διακατεχει η ειλικρινεια, η εντιμοτητα, τα καθαρα λογια.Εξιστορειστε μας σας παρακαλω, γιατι το παραιτηθεν αξιοπρεπες πρωην στελεχος ακομη πρωτεσταντης και ιδρυτης της παραταξης, εχει προβει σε αυτη την δημοσια αναφορα.Και τι ακριβως εννοει ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΕΙΚΕΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ.

      ΕΥΣΤΑΘΙΑΔΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ.

      Διαγραφή

- Παρακαλώ να είστε Κόσμιοι και Πολιτισμένοι στα σχόλιά σας σύμφωνα και με το ύφος και το στυλ του blog
- Ένα όνομα (ή ψευδώνυμο) θα βοηθούσε πολύ στον διάλογο.
- Υβριστικά ή συκοφαντικά σχόλια θα διαγράφονται και αντίγραφά τους είναι στην διάθεση οποιουδήποτε τα ζητήσει επώνυμα.

Δείτε επίσεις:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...